Wie ben ik

Een trotse afscheidsfotograaf. Dat kan ik nu wel zeggen. Wat een bewogen jaar is 2016 geweest! Begin van het jaar de beslissing genomen om aan de slag te gaan als ZZP-er, als fotograaf. Afscheidsfotograaf wel te verstaan. Om de fijne kneepjes van dit vak te leren in 2016 de opleiding tot “Bekwaam Afscheidsfotograaf” gevolgd en deze in december op een mooie manier mogen afronden. Inmiddels al een aantal uitvaarten mogen vastleggen en een mooie herinnering mogen overhandigen in de vorm van een boek. Door mijn achtergrond als medisch bioloog, ben ik altijd aan het analyseren. Soms best vermoeiend, maar in dit vak komt het erg goed van pas. Het stelt mij in staat om in te schatten en aan te voelen wat er gaat gebeuren en wat van belang is. Belangrijke details ontgaan mij zelden, zelfs als de nabestaanden daar zelf niet bij stilgestaan hebben.
Zelf heb ik in 2016 helaas twee belangrijke mensen in mijn leven moeten verliezen. Bij beide uitvaarten is er een afscheidsfotograaf aanwezig geweest en ik weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk foto’s zijn. Het verlaagt de drempel om over de uitvaart te praten en het helpt mij in het rouwproces.
Naast het fotograferen van uitvaarten, ben ik ook als fotograaf te vinden langs de sportvelden (voetbal, judo, schoonspringen). Zelf heb ik 25 jaar op schoonspringen gezeten en mijn twee jongens doen aan judo en voetbal en ik heb dus de nodige ervaring op dit gebied (klik hier om naar mijn andere website te gaan voor deze takken van fotografie).  Als ontspanning ga ik graag de Oostvaardersplassen in, om daar te wandelen en te fotograferen. Voor de toekomst wil ik mij gaan verdiepen in Moment Design. Dit is een bepaalde techniek in het fotograferen van (groepen) mensen op een ontspannen en “echte” manier. Genoeg plannen dus om te blijven groeien en te ontwikkelen.